fbpx

3 ok arra, hogy elkezd használni az instagramot

insta
Olvasási idő: 7-8 perc

A közösségi média felületek őrült gyorsasággal fejlődnek és ami ma még divatos, az holnapra könnyűszerrel már csak a futottak még kategóriában találhatja magát.

Az Instagram egy olyan platform, ami fotómegosztó felületként jött létre, kvázi egy online galériaként, azonban az idő előrehaladtával a videós irány kezd egyre szélesebb körben elterjedni, amihez alkalmazkodik az Instagram is. Bevezette a Reels-t, ami a TikTok hasonmása. Ettől függetlenül, Magyarországon azonban még mindig eredményes a képmegosztás funkció is, amibe érdemes energiát fektetni, érdemes rajta megjelenni.

A felhasználói korcsoport egyre jobban tolódik ki, és már a középkorúak is szívesen keresik itt a potenciális ügyfeleiket. Egyre jobban színesedik a paletta, a követhető oldalak összetétele, világa. 

De pontosan miért érdemes belevágni a munkába?

Megtalálható a felületen a célközönséged!

Azt gondolhatnánk, hogy az Instagramot zömmel nők használják, mert a hírfolyamunk tele van ruhákkal, cipőkkel, női portrékkal, gyermekholmikkal, szépségápolási szerekkel. Ez azonban távolról sem igaz.

Egy 2021-es statisztika szerint a nők 51,4 %-a, a férfiak 48,6%-a használja az Instagramot. (Forrás: statista.com) Továbbá, a statisztikák szerint, a 24-34 éves korosztály (26,3%) használja a legaktívabban a felületet. 
Ez azt jelenti, hogy egészen a középkorúak táboráig el lehet érni a megfelelő vásárlói réteget, legyen szó férfiról, vagy nőről.

Plusz egy szubjektív gondolat: a saját bőrömön tapasztalom, hogy az utóbbi hónapokban megsokasodtak nálam is a 45+-os ügyfelek számai, akik aktív Instagram felhasználóvá szeretnének válni, mert látják, hogy van létjogosultságuk. Már egy-egy minőségi poszttal megrendeléseket kapnak, mert van igény a tapasztalatukra, a mondandójukra, és jelenleg belőlük van kevesebb igazán kiemelkedő szolgáltató ezen a platformon. Azaz tudnak újat mutatni.

Önmagad maradhatsz, miközben fejlődik a márkád!

Nem kell megfeszülnöd és olyan valakivé válni, akivé nem akarsz!

Aki nem használja aktívan az Instagramot, könnyen az gondolhatja, hogy itt csak magamutogató influenszerek vannak, telis-tele valótlan tartalmakkal, szét retusált képekkel. Nos, nem lenne igaz, ha azt mondanám, hogy nincs ilyen.

De ettől függetlenül, rengeteg olyan szolgáltató található meg, akik bizony értéket adnak és öröm követni őket. Szerencsére elindult egy trend, miszerint a jól felépített kamu világ már nem menő és az átlag fogyasztó a valódira, az egyedire vágyik. Azt szeretné látni, amihez tud csatlakozni, amivel eggyé tud válni.
Ezért jelenleg azok vannak előnyben, akik szeretnék a valódi arcukat megmutatni. Akik vállalják a saját karakterünket, akik nem félnek önmaguk maradni az interneten sem.

Az Instagram egy tökéletes lehetőség arra, hogy a személyiségeddel, a csapatoddal építsd fel a követői bázisodat.
Újabb és újabb posztok útján tudod átadni:

  • miért te vagy a legjobb,
  • hol és hogyan dolgozol,
  • mi a saját történeted,
  • kikkel dolgozol együtt,
  • milyen céljaid vannak,
  • kiket szeretnél kiszolgálni, és ez csak a jéghegy csúcsa.

Tetszik? Akkor legyél rendszeres olvasónk. Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Ha a megfelelő termék/szolgáltatás mellé társítva van egy olyan kommunikáció és vizuális megjelenés, ami márkahű és önazonos, akkor nyert ügyed van.

Plusz egy szubjektív gondolat: az évek alatt kiderült, hogy az ügyfeleim nagyon szeretik, amikor feldobom őket az Orsi féle stand-up comedy-vel. Ezt azt jelenti, hogy be nem áll a szám, mosolygok, jókedvű vagyok, motiválok, használom az öniróniámat, és sokszor képes vagyok kellő önkritikával kezelni a történéseket, mindezt megfűszerezve a megfelelő mennyiségű humorral és mimikával.

Az is hamar kiderült, hogy az interneten követők is erre vágynak. Így kialakult az a rutinom, hogy az autóban ülve 1-2 perces videókat gyártok vezetés közben (máskor ritkán van időm ilyenre, így két legyet ütöttem egy csapásra). A követők imádják, hogy mesélek nekik a napomról, a munkáimról, közben látnak engem is. Nem telik el úgy nap, hogy valaki ne mondaná, „Láttam a múltkor a kisautóban…”. Ez is a lojalitás egyik lépcsőfoka.

Nem kell fejvesztve lájkokat és követőket gyűjteni!

A legtöbbször azt halljuk, hogy minél több követőd van, annál jobb, mert annál komolyabban fognak venni. Minél több lájkot kapsz egy képre, annál értékesebb vagy. Nos, alapjaiban igaz, hogy a magas követői szám egy mérce, amire, ha ránéz egy vadidegen, rögtön levonja a saját következtetéseit. De ez csak egy szelete az egésznek.

Amikor vállalkozóként és nem influenszerként építed magadat, akkor meg kell hoznod egy döntést. Mégpedig azt, hogy mire van időd, és lehetőséged, mi a célod az oldallal.

Sok munkával, napi több poszttal és sztorival le lehet rövidíteni a követő szerzés szakaszait. Ha pedig fizetett hirdetéseket is tudsz melléjük párosítani, akkor pláne látható eredményeket lehet elérni. Az Instagram is egy olyan felület, amit megfelelő stratégiával és tervezéssel lehet a legjobb eredményekre bírni. 

DE, erre nem mindenkinek van lehetősége.
Lesz, akinek fél év áll rendelkezésre, lesz, akinek két év. 

Van, aki napi 5 percet tud eltölteni a posztolással, van, aki 35-öt. 

Az is teljesen esendő, hogy kinek, mi a jó eredmény. Mennyi a sok és mennyi a kevés követő?

Nem utolsó sorban pedig, nem mindegy a miérted. Miért vagy itt?
Az Instagramot használhatod arra, hogy relatíve rövid idő alatt nagyobb követői bázisra tegyél szert, akár szponzorált tartalmaid is legyenek.

De használhatod PR fogásként is, ami egy ízlésesen összeállított galériává válik, amit szép lassan építesz fel és kivárod, hogy egyre többen megismerjenek.

Példának okárét, a minap az egyik 48 éves ügyfelem végtelen boldogsággal mesélte, hogy már van 200+ követője és ez számára mekkora siker. És igaza van! Ez is lehet siker!

Plusz egy szubjektív gondolat: jelenleg két különböző típusú oldallal vagyok jelen az Instagramon. Az oktatás és tanácsadás kapcsán létrejött egy teljesen új oldalam, ahol alig néhány száz követő található meg. Azonban konzekvens tartalommal, minőségi vizuális megjelenéssel, és 100%-ban önazonos videókkal, fotókkal támogatom meg a mindennapi jelenlétemet, ami azt eredményezte, hogy már 1,5 hónap után lett belőle megrendelésem.

Összességében elmondható, hogy az Instagram egy tökéletes önkifejező eszköz. Rengeteg lehetőség adódik arra, hogy egy egyszemélyes vállalkozás, vagy akár egy cégcsoport bemutassa az erősségeit, a sajátos gondolatait, stílusát.

Itt is az a kulcs, hogy tudd megfelelően használni. Lásd, számodra mit tud nyújtani.

Ha megtalálod benne a potenciált és ki tudsz alakítani hozzá a munkamenetet, akkor könnyen meg is szeretheted!

Ha pedig még mindig nem vagy biztos a dolgodban, vagy kérdésed akad, akkor neked szól az  Instagram workshop 1000 követő alatt, ahol megválaszolom a kérdéseid és megtanítom a következő lépéseket, hogy minél rövidebb idő alatt sikereket érj el ezen a felületen!

A szerző

Potyondi-Galasi Orsi

FOTÓS, VIZUÁLIS MÁRKAÉPÍTŐ, ELŐADÓ

Az utóbbi időkben a munkám nagy része szervesen kapcsolódik a közösségi média platformokra készített fényképek készítéséhez, továbbá a vizuális márkaépítéshez. A fő fókusz a vizuális kommunikációt teszi ki, kezdve egy tudatosan felépített oldallal, majd megtámogatva ezt megfelelő képekkel, és befejezve egy jól és látványosan kialakított feeddel.

Jelentkezés
Nincs folyamatban lévő jelentkezésed.
0
×

Cart