fbpx

A hatékony posztolás Szent Grálja - Facebook Kisokos II. rész

Kisokos
Olvasási idő: 4-5 perc

Egyre több a platform ahol jelen kell lenned, egyre több tartalmat kell gyártanod, mindezt jó időben posztolni minden felületre a megfelelő képpel. Ismerős? Ha eddig nem tetted volna, most megmutatom, hogyan tudsz magadnak rengeteg időt megspórolni!

Te ismered a Facebook Creator Studio nevű platformját?

Ez az eszköz nem újdonság, azonban elég sokat fejlődött az elmúlt 1-2 évben. Ahogy egyre inkább előtérbe került a tartalomgyártás az adott platformokon, ezzel párhuzamosan pedig egyre csökkent a felhasználók erre a célra szánt ideje szükség volt egy felületre, ahol posztokat lehet időzíteni, kezelni és a teljesítményt elemezni. Ha régi motorosok vagytok, biztosan számos poszt időzítő külsős platformot ismertek pl: Later, Postify, újabban Canva. 

Én is ezeken a platformokon kezdtem megalapozni a rendszeres poszt stratégiámat, azonban mindig hiányérzetem volt. Ezt az űrt pedig a Facebook Creator Studio-ja tudta betölteni, ami a Facebook saját terméke, amely tartalomkezelésre lett kifejlesztve.  2021-ben teljesen átálltam erre az eszközre és mindjárt meg is nézzük, hogy miért.

Tetszik? Akkor legyél rendszeres olvasónk. Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Tehát akkor mi is az a Creator Studio és hogyan könnyítheti meg az életünket? 

A Creator Studio egy úgynevezett “irányítópult” amelyet a közösségi média marketingesek és tartalomkészítők használnak elsődlegesen a Facebook-oldalak és Instagram-fiókok kezelésére.

Egy helyen kezelhetjük a közösségi média oldalaink analitikáját, az ütemezést és a közösségi menedzsmentet. Segít továbbá a jogosult fiókoknak a tartalmaik pénzzé tételében és az influencer-márka együttműködések kezelésében is.

Ha belépünk a kezdőoldalra, ezeket a menüpontokat látjuk: 

 • Kezdőlap: itt lehetőségünk van azonnal posztolni, illetve a CS összegyűjt nekünk az általunk kezelt oldalakhoz ajánlásokat, egy blokkban pedig az aktuális oldal teljesítményről is látunk elemzést
 • Értesítések: itt az oldaladdal kapcsolatos értesítéseket láthatod egy helyen
 • Elemzések: itt az oldal, videóid, bejegyzéseid, történetek teljesítményeinek részletes elemzését találod
 • Közzététel előtt: itt az időzített posztjaidat találod egy helyen
 • Közzétéve: értelemszerűen itt a már posztolt tartalmaidat látod, posztonkénti elemzéssel, exportálható adatokkal, idővonal- vagy naptári nézettel
 • Fájlok kezelése: itt az általad feltöltött videókat, hangfájlokat, képeket kezelheted egy helyen
 • Eszközök: ebben a menüpontban érhető el többek között a poszt tesztelés – ahol azonos tartalmakat (pl. videót videóval) tudsz tesztelni, hogy melyik teljesít jobban
 • Tartalomtár: ez pedig egy gyűjtő menüpont, ahol tartalmaiddal kapcsolatban tudsz keresni

Tehát összefoglalva a legfontosabb funkciók, amit a Creator Studio segítségével igénybe tudunk venni, azok a következők:

 • Poszt, videó, story időzítés vagy valós idejű posztolás
 • Ajánlások a teljesítmény javítása érdekében
 • Analitika: posztokra lebontva és a teljes oldalra egyaránt 
 • Üzenetek kezelése
 • Kiemelések létrehozása

És ami az egészben a legnagyszerűbb, hogy mindezt egyszerre a Facebook és az Instagram oldaladra is tudod használni. SŐT, ha több oldalt kezelsz, a stúdióban az összes oldalt egyszerre láthatod és kezelheted egy helyen.

Hogyan használhatod te is a Creator Studiot?

A Creator Studio ingyenesen elérhető asztali és mobil felhasználók számára egyaránt.

A Creator Studio eléréséhez böngészőből egyszerűen lépj be a erre az oldalra, miközben be vagy jelentkezve a Facebook-fiókodba.

A Creator Studiót bárki használhatja, akinek hozzáférése van egy (vagy több) Facebook oldalhoz. Könnyedén letöltheted a mobilodra is, keresd a Creator Studio alkalmazást iOS-re vagy Androidra.

Zárszóként megint kiemelném, hogy ez egy Jolly Joker felület, ahol egy helyen tudod kezelni a tartalmaidat, rendszerezni és a megfelelő időpontra időzíteni. Mivel a sikeres online jelenlét egyik alappillére a jó, következetes és folyamatos tartalom, ezért mindenkinek ajánlom a Creator Studio használatát. 

Ha pedig szeretnéd megtudni hogyan népszerűsítheted a tartalmaidat a Facebookon és az Instagramon hirdetésekkel,  akkor gyere el a Facebook oldal- és hirdetéskezelés a nulláról workshopomra, ahol együtt elkészítjük a Facebook üzleti oldaladat és bevezetlek a hirdetések rejtelmeibe is.

A szerző

Mihu Krisztina

Facebook hirdetési specialista

Kreatív embernek tartom magam és hiszem, hogy a boldogság kulcsa a folyamatos fejlődés.

6 évvel ezelőtt így köteleződtem el az online marketing mellett, ahol a digitális világ megköveteli a folyamatos tanulást, kutatást és fejlődést, hiszen napról napra változik, viszont emellett szinte végtelen kreatív lehetőséget nyújt. Ezt a világot szeretném neked is megmutatni.

Jelentkezés
Nincs folyamatban lévő jelentkezésed.
0
×

Cart