fbpx

Karácsonyi gyűjtési akció egy gyermekotthon számára

akció
Olvasási idő: 3-4 perc

Tavaly decemberben nagy fába vágtuk a fejszénket. Úgy döntöttünk, hogy ahelyett, hogy mulandó céges ajándékokkal árasztanánk el partnereinket és ügyfeleinket, inkább valami maradandót hozunk létre.

Kerestünk hát egy olyan intézményt, amely méltó a támogatásunkra. A Burattino Gyermekotthon mellett döntöttünk, ahol egy elég nagy projekt várt ránk. Régi álmuk volt ugyanis, hogy a gyermekotthon pincéjéből közösségi tereket hozzanak létre, amelyek eddig teljesen hiányoztak az épületből. Ez a beruházás azonban meghaladta a jelenlegi erőforrásaikat.

Úgy döntöttünk beszállunk, jobban mondva megcsináljuk. A kapcsolatrendszerünket, ügyfeleink jó szívét, és a közösségi médiában a befolyásunkat arra fogjuk használni, hogy összeszedjük azokat a cégeket, magánembereket, akik szívesen támogatnák az intézményt.

sikerült

Több millió forint értékben szedtünk össze tárgyi és munkabéli hozzájárulást. Hiányzott a burkolat, nem volt rendes világítás, a nyílászárók régiek voltak, nem volt padló, és még sorolhatnám, mi mindent kellett létrehozni, helyrehozni. 

A januárban kezdődő munkálatok őszre fejeződtek be, amikor is a gyerekek birtokba vehették a közösségi tereket. Erről készült is egy kis összefoglaló, videó formájában.

De még nem teljes

De a projekt még nem teljes, mert ahogy a képeken is látszik, most berendezésekre lenne szükség, hogy teljesen otthonossá tegyük a tereket a gyermekek számára.

Ezért idén további gyűjtést rendezünk, az alábbi hozzájárulásokat várjuk.

A közös játszószoba bútorozásának befejezéséhez a következők hiányoznak még:

 • egy nagy asztal székekkel, amelyet körbe lehet ülni;
 • négy kisebb számítógépasztal;
 • 3 számítógép vagy laptop;
 • egységes könyves- és játékpolcok;
 • zárható szekrény (a foglalkozások kellékeihez);
 • általános iskolai szintű társasjátékok;
 • általános iskolai szintű, jó minőségű könyvek;
 • szőnyegek.

A következőkre van szükség egy sarokhoz, amelyet a szülőkkel való találkozásokhoz fogunk kialakítani:

 • egy kétszemélyes kanapé és egy egyszemélyes fotel, vagy három darab egyszemélyes fotel;
 • hozzá passzoló asztalka;
 • egy kisebb szekrény vagy polc, amely teljessé tenné ezt a beszélgetősarkot;
 • szép szőnyeg.

Edzősarok a nagyobbaknak:

 • szeretnének egy kombinált edzőgépet, amelyen kamaszfiúk tudnának erősíteni. Mivel ez egy pincehelyiség, amelynek elég alacsony a belmagassága, ezért a gép méretét egyeztetni kell.

Kérem az adományfelajánlásról erre a címre küldjetek e-mailt: rebeka[kukac]tevagyabrand.hu. Ezután összekötünk benneteket az alapítvány igazgatójával, így egyeztetni tudjátok, hogy mikor fogjátok elvinni nekik a felajánlást.

Miért méltóak a támogatásunkra?

A csepeli Burattino Iskola és Gyermekotthon egy szociálisan hátrányos helyzetű, de tehetséges gyermekekkel foglalkozó intézmény. 1991-ben alapították, először általános iskolaként működött, majd létrehozták első gyermekotthonukat – így segítve a gyermekeket, hogy nyugodt körülmények között tudjanak tanulni, fejlődni és élni. Céljuk a gyermekeket haladó szellemű oktatásban részesíteni, és elérni, hogy egyenlő esélyekkel tudjanak indulni az életben. A 2000-es évek elején ugyanezen célból megalapították középiskolájukat és második gyermekotthonukat is. Az otthonokban 40-45 gyermek van elhelyezve, minden korosztályból.

Összességében a Burattino egy csodálatos intézmény, az első perctől fogva érezni lehet azt a szeretetet és törődést, amivel az ott dolgozók minden pillanatban a gyerekek felé fordulnak. Mottójuk: „Senki se jó mindenben, de mindenki jó valamiben.”

Beszélgettünk az intézmény vezetőivel, akik bármennyire is nehéz hivatást választottak maguknak, mégsem tudnák elképzelni, hogy mással foglalkozzanak. Nagyon nagy felelősség ezeket a nehéz sorsú gyermekeket felnevelni, nem mindig zökkenőmentesek a hétköznapok. Emellett az intézménynek már alig marad erőforrása arra, hogy különböző felújításokkal foglalkozzon. Azzal, hogy egy régi álmukat valósítjuk meg, azaz az épület pincéjét játékra és tanulásra szolgáló helyiségekké alakítjuk, hatalmas anyagi és munkabéli terhet veszünk le a vállukról. Ez a csapat igazán megérdemli a segítséget, ahogy beléptünk az épületbe, rögtön tudtuk ezt.

Boldog karácsonyt!

Jelentkezés
Nincs folyamatban lévő jelentkezésed.
0
×

Cart