fbpx

Segíts! Pincéből játszó- és tanulószobák – karácsonyi jótékonysági akció

Mindig azt hirdettem a közösségi médiában, hogy ha az ember már kialakított valamiféle befolyást, véleményvezéri státuszt, személyes márkát, akkor használja azt felelősséggel, és használja jóra.

Ezért vállaltunk be egy olyan jótékonysági projektet, ami a Te vagy a brand csapatának teljesen erőn felüli feladat.

Hiszünk benne, hogy ügyfeleinkkel, követőinkkel és azokkal, akik csak most ismernek meg minket, összefogással igazán maradandó dolgot alkothatunk.

Ezzel a projekttel szeretnénk megköszönni mindenkinek, aki itt van velünk, aki ügyfelünk volt, van, lesz, vagy csak követi a munkásságunkat. Ezzel a projekttel szeretnénk megmutatni, hogy a befolyást lehet jól, felelősséggel és a legjobb célokra is használni.

De mi is ez a projekt?

Egy hátrányos sorsú gyermekekkel foglalkozó gyermekotthont fogunk segíteni, pincéjüket csodálatos tanulásra és játékra szolgáló közösségi helyiséggé alakítjuk. A pince jelenleg teljes felújításra szorul.

Ez a kiindulópont

Kik ők, és miért méltóak a segítségünkre?

A csepeli Burattino Iskola és Gyermekotthon egy szociálisan hátrányos helyzetű, de tehetséges gyermekekkel foglalkozó intézmény. 1991-ben alapították, először általános iskolaként működött, majd létrehozták első gyermekotthonukat – így segítve a gyermekeket, hogy nyugodt körülmények között tudjanak tanulni, fejlődni és élni. Céljuk a gyermekeket haladó szellemű oktatásban részesíteni, és elérni, hogy egyenlő esélyekkel tudjanak indulni az életben. A 2000-es évek elején ugyanezen célból megalapították középiskolájukat és második gyermekotthonukat is. Az otthonokban 40-45 gyermek van elhelyezve, minden korosztályból.

Összességében a Burattino egy csodálatos intézmény, az első perctől fogva érezni lehet azt a szeretetet és törődést, amivel az ott dolgozók minden pillanatban a gyerekek felé fordulnak. Mottójuk: „Senki se jó mindenben, de mindenki jó valamiben.”

Beszélgettünk az intézmény vezetőivel, akik bármennyire is nehéz hivatást választottak magunknak, mégsem tudnák elképzelni, hogy mással foglalkozzanak. Nagyon nagy felelősség ezeket a nehéz sorsú gyermekeket felnevelni, nem mindig zökkenőmentesek a hétköznapok. Emellett az intézménynek már alig marad erőforrása arra, hogy különböző felújításokkal foglalkozzon. Azzal, hogy egy régi álmukat valósítjuk meg, azaz az épület pincéjét játékra és tanulásra szolgáló helyiségekké alakítjuk, hatalmas anyagi és munkabéli terhet veszünk le a vállukról. Ez a csapat igazán megérdemli a segítséget, ahogy beléptünk az épületbe, rögtön tudtuk ezt.

A pince, amit át fogunk alakítani, a kisgyermekek (6-14 éves korig) otthonában található, de a nagyobb korosztály (14 év felettiek) is használni fogja. A ház nagyon otthonos, de szükség van egy helyiségre, ahol a gyerekek játszani és tanulni tudnak – egy igazi közösségi térre.

A pince jókora felújításra szorul.

Az egész projektet szeretnénk december hónapban lebonyolítani.

IMG_2175

Mire van szükség?

Első fázis – felújítás

 • Ki kell cserélni a nyílászárókat. Egy olyan csapatra van szükségünk, amelyik nyílászárókat tud adományozni az alapítványnak, és be is helyezi őket (4 pinceablakról van szó).
 • Szükség van egy olyan vállalkozói csapatra is, amelyik segít kialakítani a pince fűtési rendszerét. Átnézi a most kialakított rendszert, és bevállalja, hogy saját költéségén kialakítja a fűtést a pincében.
 • Villanyszerelő-csapatra is szükség van. A képeken látszik, hogy kábelek lógnak le mindenhonnan. Ki kell alakítani a pince világítását.
 • Álmennyezet kialakítására is szükség van.
 • Szükség lesz burkolásra és festésre is természetesen.
 • A padló kiegyenesítésére már találtunk egy építőipari céget, amelyik bevállalta a teljes padlózat kialakítását.
 • A lépcsőhöz egy asztalos-csapatra is szükség lesz, hogy kialakítsák a lépcső fokait.

Minden csapattól azt kérjük, hogy amelyik munkafázist magára veszi, teljes mértében vállalja be annak minden anyagi és munkabéli vonzatát. Nem szeretnénk az intézményt semmilyen váratlan költséggel vagy munkával terhelni.

A technikai részleteket, paramétereket e-mailben és telefonon tudjuk megadni a jelentkezőknek.

Elérhetőségünk: netti@tevagyabrand.hu

cikk borito kep (4)

Második fázis – berendezés

Szeretnénk a szobát otthonosan, szép és minőségi bútorokkal és tárgyakkal berendezni.

Amire pontosan szükség van:

 • egy nagy tévére,
 • egy nagy kanapéra és kisebb asztalokra a kanapé mellé,
 • egy csocsóasztalra vagy bármilyen közösségi játékra; elfogadunk társasjátékokat is,
 • 2-3 könyvespolcra (gyerekméret),
 • 6-14 éves korosztálynak szóló szép könyvekre,
 • 4 íróasztalra és hozzájuk tartozó székekre,
 • 4 számítógépre.

Tovább tárgyi adományok, amik hasznosak lennének

A gyermekotthon elfogad még az ünnepek alkalmából tárgyi felajánlásokat is, amelyeket az intézmény hasznosítani tudna.

A felajánlásoknál – mivel ez egy intézmény – fontos, hogy a felajánlott bútorok egyformák legyenek, ez a hatósági előírás. Ami azt jelenti, hogy ha valaki bevállalja, hogy felajánl 6 szekrényt, akkor azoknak egyformáknak kell lenniük.

Amiben várjuk a felajánlásokat:

 • 4 kisebb fotel
 • 2 dohányzó asztal
 • Néhány kisebb színes futószőnyeg
 • 6 db kétajtós ruhásszekrény (gyerekméret)
 • Törölközők, ágyneműk
 • Evőeszközök, poharak, bögrék, tányérok (egyéb konyhai felszerelés)
 • Nagy edények (nem hagyományos edények, hanem több 10 literes fazekak)
 • Karácsonyi ledes világítás, égősorok, fenyőgirlandok, kinti dekoráció

Ha bármiben tudsz segíteni, előbb küldj egy e-mailt, abban magyarázd el, miben tudsz pontosan segíteni, lehetőség szerint csatolj fotókat is a felajánlott tárgyakról. Az intézménnyel egyeztetünk előbb.

Ha az intézmény be tudja fogadni a felajánlást, akkor azt december 22-én kell elvinni az intézménybe (1213 Budapest, Pálma u. 42.). Nem akarjuk zavarni a mindennapi működésüket azzal, hogy egyeztetés nélkül mindenféle időpontokban elárasztjuk őket különböző tárgyakkal.

Ezért kérünk minden felajánlót, hogy ezt a menetrendet tartsa tiszteletben. Mi december 22-én ott leszünk, és segíteni fogunk az intézménynek befogadni és elrendezni a felajánlott tárgyakat, hogy ne zúdítsunk a nyakukba egy hatalmas felfordulást a karácsony előtti napokban.

Kérlek, vedd fel velünk a kapcsolatot a netti@tevagyabrand.hu e-mail címen.

Ha van az ismeretségi körödben olyan cég, amelyikről tudod, hogy foglakozik olyan dolgokkal, amelyeket a listákon látsz, kérlek, küldd el nekik ezt a cikket.

A végén nyilvános köszönetet fogunk mondani minden felajánlónak!

Fogjunk össze, és tegyünk ezekért a nehéz sorsú gyermekekért, illetve azokért az elkötelezett szakemberekért, akik ezeket a gyermekeket felnevelik! Ha megteheted, segíts!

Jelentkezés
Nincs folyamatban lévő jelentkezésed.
0
×

Cart